Osnovci u Novom Sadu - prikupljaju kestenje da plate ekskurzije za drugare iz odeljenja


Pokrenuli su akciju prikupljanja kestenja da bi zaradili novac za drugare

Učenici četvrtog razreda jedne novosadske osnovne škole krajem septembra pokrenuli su akciju prikupljanja kestenja da bi zaradili novac za drugare iz odeljenja čiji roditelji nisu u mogućnosti da im priušte odlazak na zajedničko putovanje na kraju školske godine.

– Do sada smo prikupili i prodali tonu kestenja, a sav novac koji smo zaradili dovoljan je za putovanje jednog učenika – kazala je učiteljica Svjetlana Verikios, prenosi Dnevnik. 

– Po završetku akcije, planiramo učešće na Noćnom bazaru, kada ćemo prodavati kolače koje ćemo sami pripremiti.

Toj veseloj i odlučnoj ekipi nedostaje novca da bi obezbedili putovanje za još dva učenika, a učiteljica Svjetlana Verikios napominje da će cene kolača na Noćnom bazaru biti simbolične, i poziva sve sugrađane da se priključe akciji prikupljanja kestenja da bi kraj ove školske godine svima bio jednako lep.

Đaci četvrtog razreda, ali i njihovi roditelji, veoma su zahvalni učiteljicama Mariji Glišić i Radoslavi Vojvodić iz Žablja, Gordani Ilić iz Gospođinaca i Nataši Maksić iz Novog Sada, i njihovim učenicima koji su sakupljali kestenje i tako pomagali svojim vršnjacima, ali i porodicama Fedović i Slimak, kao i svim roditeljima, bakama, dekama, rođacima i prijateljima koji su, zajedno s osnovcima, prikupljali i donirali svoje kestenje.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Susanne Jutzeler, suju-foto, Pixabay


Vrednost tržišta nekretnina uvećana za 100 miliona evra: U NS najtraženiji kvartovi Liman, Nova Detelinara i Grbavica

U Grad Novi Sad došlo stotine miliona evra - Jugovićevo novo naselje od 10.000 stanovnika, NN ide prema Veterniku