Novi Sad pravi nove urbanističke planove Salajke i Alibegovca


Pravljenje novih urbanističkih planova Salajke

Skupština grada će u sednici u četvratak, 15. oktobra doneti odluke o izradi novih planova Salajke, Alibegovca, radne zone južno od autoputa, kao i odluke o više manjih promena pojedinih planova, koje se prave na zahtev investitora.

Najvažnija odluka je pravljenje novih urbanističkih planova Salajke, konkretno se predlaže izmena tri plana detaljne regulacije koji pokrivaju ovaj deo grada. 

U pitanju su planovi detaljne regulacije (PDR) Salajke severno od Partizanske ulice, PDR Salajke južno od Partizanske ulice i PDR bloka između Temerinske, Kisačke i Dositejeve.

U predloženim odlukama nema navoda zašto se planovi menjaju, osim birokratske formulacije da se radi o preispitivanju važećih planova i njihovom usklađivanju sa stanjem na terenu i potrebama korisnika prostora.

Slična birokratska obrazloženja su navedena i uz predloge da se izmene dva plana detaljne regulacije koji pokrivaju Alibegovac u Petrovaradinu. U pitanju je prostor od 150 hektara sa sremske strane Dunava, gde su sada uglavnom vinogradi i vikendice, uz poneki nelegalno izgrađeni objekat. U dosadašnjim gradskim planovima ovaj prostor je bio predviđen za turističko-sportsko-rekreativne površine uz uglavnom samo porodično stanovanje uz Bukovački put, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo