Novi Sad nastavlja da ulaže u unapređenje infrastrukture u Kaću


Zamenik gradonačelnika Milan Đurić,obišao je radove na asfaltiranju ulica Jovan Jovanović Zmaj i Isidore Sekulić u Kaću. Radi se o investiciji, u iznosu od šest miliona dinara, koju realizuje JKP "Put" i koja podrazumeva uređenje bankina i popravku tucaničkog zastora u navedenim ulicama.

"Radovi u ulici Isidore Sekulić su u završnoj fazi i to mnogo znači svima koji ovde žive, jer je ta ulica asfaltirana pre 35 godina i od tada, osim krpljenja rupa ništa nije obnavljano. Mi smo proces uređenja ulica u Kaću započeli 2012. godine, uložili smo 182 miliona dinara i od tada asfaltirali oko 21 kilometar puta. Osim toga, izgradili smo 47 kilometara kanalizacione mreže, što je investicija vredna preko 600 miliona dinara"  izjavio je Milan Đurić ističući da će Grad nastaviti da radi na izgradnji nedostajuće komunalne infrastrukture, i asfaltiranju ulica.

On se zahvalio predstavnicima Mesne zajednice i stanovnicima Kaća na dobroj saradnji zahvaljujući kojoj su u poslednjih osam godina uspešno realizovane investicije, vredne preko 1,2 milijardu dinara.

"Rekonstruisali smo objekat Mesne zajednice i vatrogasne službe, zatim staru zgradu osnovne škole "Đura Jakšić", kao i vrtić "Zvončica" PU "Radosno detinjstvo". U toku su i radovi na nadogradnji tog objekta, vrednosti 82 miliona dinara, koji će omogućiti proširivanje kapaciteta za oko 100 dece, odnosno za četiri nove grupe, što će siguran sam smanjiti, a možda čak i ukinuti listu čekanja u Kaću",rekao Đurić. U planu nam je još jedna velika investicija, odnosno da rekonstruišemo ili možda čak izgradimo novu fiskulturnu salu u okviru osnovne škole "Đura Jakšić"– naglasio je Đurić i dodao – Grad podjednako brine i o najstaririjim sugrađanima, uložili smo 64 miliona dinara da konačno dobiju svoje mesto gde će moći da se okupljaju i druže. U toku je izgradnja novog objekta Doma penzionera, površine oko 500 metara kvadratnih, čiji završetak očekujemo do juna 2021. godine. Mnogo toga je urađeno, a Grad će nastaviti da osluškuje potrebe stanovnika Kaća i da daljim ulaganjima doprinosi kvalitetnijem životu u ovom mestu,zaključio je Đurić.Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."