Muzej Vojvodine - obeležio 173 godine od osnivanja


Otvaranjem izložbe "Ja nosim vas, vi nosite mene - obuća iz etnološke zbirke Muzeja Vojvodine" obeležen je Dan Muzeja Vojvodine i 173 godine od njegovog osnivanja.

Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević otvorila je izložbu, čiji su autori muzejska savetnica Katarina Radisavljević, viša kustoskinja dr Tatjana Bugarski, kustos Aleksandar Antunović i muzejski savetnik Aleksandar Petijević.

Izložba je poslužila i kao inspiracija za baletsko-modni performans "Vojvodina koracima predaka", u konceptu i režiji Senke Petrović, koji je premijerno izveden na svečanosti.

Promocija nove obuće, dizajnirane po motivima iz kolekcija Muzeja Vojvodine iz radionice "Bratscher Custom Shoe "s iz Sombora, bila je sastavni deo performansa koje su izveli članovi baletskog ansambla Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada.

Na svečanosti prisutnim gostima su se obratili direktorka Muzeja Vojvodine Tijana Stanković Pešterac, pomoćnik ministra kulture i informisanja Srbije Dejan Masliković.


Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Stanovi od 500 evra po kvadratu i za zdravstvene radnike? Na Bulevaru Evrope do kraja godine nove zgrade