Elektronske karte uskoro na svim linijama GSP u Novom Sadu


Za nabavku sistema elektronske naplate karata - 65 miliona dinara

Za nabavku sistema elektronske naplate karata, odnosno uvođenje tog sistema na prigradske i međumesne linije, gradski prevoznik će izdvojiti gotovo 65 miliona dinara (64.940.000), bez PDV-a.

Kao i prethodnog puta, rukovodstvo JGSP-a donelo je odluku da ugovor dodeli požarevačkoj firmi Bus Logic, koja je na tenderu učestvovala s „Telekomom Srbija”. Ta preduzeća obavezala su se da u roku od 75 dana isporuče i implementiraju sistem, te da za njegov kvalitet garantuju pet godina, s tim što će godišnje održavanje koštati 9,74 miliona dinara, bez PDV-a.

Interesantan je podatak da su ugovoreni iznosi isti kao i na prethodnom tenderu, a budući da je reč o proširenju sistema na linije u prigradskom i međumesnom saobraćaju, softver mora biti kompatibilan s onim ranije nabavljenim i instaliranim na gradskim linijama. 

Sistem elektronske naplate predstavlja integrisanu informatičku celinu koja objedinjuje nekoliko funkcija, a očekuje se da će njegova implementacija povećati kvaliteta usluga, kao i efikasnost upravljanja i nadzora nad troškovima prevoza. Taj sistem, inače, čine softveri (aplikacije) i uređaji za vozačku konzolu i validaciju beskontaktnih čip-kartica, te mrežni vaj-faj ruter s GPS modulom unutar vozila, kao i GSM/GPS uređajem za određivanje i praćenje autobusa, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije


"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."

Skupstina Grada usvojila - bez glasa protiv: Novi Sad dobija novi most - vijadukt iznad Bulevara Evrope