Brza pruga stigla i do Novog Sada - radovi neprekidno 24h: Dva nadvožnjaka se popravljaju, dva grade - izgradnja dva pothodnika


Izgradnja brze pruge na teritoriji Novog Sada neprekidno 24 sata

Izgradnja pruge za velike brzine na teritoriji grada Novog Sada intenzivirana je tokom oktobra.

Izvođač radova je ruska kompanija „RŽD internešenel”, koja je zadužena za kompletnu deonicu brze pruge od Stare Pazove do Novog Sada, čija izgradnja je počela 2017. godine gradnjom vijadukta u Čortanovcima.

Kako za Dnevnik kaže portparol „Infrastrukture železnice Srbije” Nenad Stanisavljević, u toku su radovi na nadvožnjaku raspona 30 metara u Venizelosovoj ulici u Novom Sadu. Drugi se sanira preko Temerinske ulice i  raspona je 35,4 metara, kao i onaj preko Ulice Radoja Domanovića dug 16 metara, a gradi se novi za industrijski kolosek.

– Osim toga, u Novom Sadu predstoji izgradnja dva pothodnika, oba širine četiri i po metra, i to u Karađorđevoj ulici i u Ulici Đorđa Zličića – kaže Stanisavljević. – U toku je i seča drveća, kao i dogradnja starog nasipa na deonici od Petrovaradina do Novog Sada, dok se u samom Petrovaradinu grade drumsko-pešački podvožnjak u Ulici Božidara Adžije širine 13,6 metara i nadvožnjak preko Šenoine ulice raspona 16 metara.

„RŽD internešenel” je s domaćim podizvođačima organizovao izgradnju brze pruge na teritoriji Novog Sada tako da se posao obavlja neprekidno 24 sata i na gradilištima je svakodnevno angažovano oko 110 radnika. Ruska kompanija gradi prugu do novosadske železničke stanice, a sama stanica i deonica do Subotice poverena je kineskim partnerima, koji će, sva je prilika, u taj veliki posao krenuti dogodine, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija


Najveći aquapark na Balkanu - gradiće se u Novom Sadu: Voda u svim bazenima će biti mineralna

"Koliko će značiti novi most pitajte ljude u Begeču, Futogu, na Adicama i Novom naselju i Telepu..."