Brkić se posle devet godina vratio: Trofej s Vojvodinom ostao mi je neostvarena želja


Novi Sad nosim i osećam duboko u sebi, baš kao i FK Vojvodina

Čovek koji je rođen u najbližem komšiluku stadiona “Karađorđe” i koji je na veliku fudbalsku scenu kročio, što je i logično, čuvajući gol novosadskih crveno-belih, u smiraj prelaznog roka ponovo se obreo u, za njega, domaćoj sredini. 

Iako je imao želju da karijeru produži, možda i završi u nekom inostranom klubu, sudbina mu je odredila da u zrelim igračkim godinama ponovo ponese Vošin dres, što je među navijačima “Stare dame” izazvalo samo pozitivne emocije i reakcije.

- Bilo je reči o mom povratku u Vojvodinu i nešto ranije, ali nisam ništa želeo na silu - počeo je priču Brkić. - Klub je imao kvalitetnu golmansku ekipu, bili su tu Rockov i Simić, a mene je privlačila ideja da ponovo odem u inostranstvo. Nisam uspeo da je realizujem i praktično sam se već pomirio s tim da je došao kraj mojoj karijeri, posebno kada se pojavila epidemija koronavirusa. Počeo sam da razmišljam o nekim drugim stvarima, a onda je usledio lep poziv iz Voše. I prihvatio sam ga! Ne može čovek samom sebi da poželi lepšu stvar nego da karijeru završi tamo gde ju je i počeo, i, evo me, ponovo sam član kluba iz kojeg je sve i krenulo, prenosi Dnevnik.

Posle Vojvodine igrali ste za italijanske timove Udineze, Sijenu, Kaljari i Karpi, kao i za solunski PAOK. Ipak, niste ostali da živite u nekom od tih gradova, već ste se s porodicom vratili u Novi Sad?

- Novi Sad nosim i osećam duboko u sebi, baš kao i FK Vojvodina. Ovo je moj grad i ni jednog trenutka nisam imao dilemu da li da ostanem negde napolju, ili da se vratim tamo gde pripadam. Naravno, Italiju i Grčku najtoplije preporučujem kao lepa mesta za život, ali...


Nije Brkić uspeo da s Novosađanima stigne do nekog od trofeja. Najbliži tome bio je 2011. godine, kada su u finalu Kupa igrali Partizan i Vojvodina i kada su crveno-beli, nezadovoljni suđenjem, napustili teren “Marakane”.

- Trofej s Vojvodinom ostao mi je neostvarena želja - jasan je bio Željko. - Imali smo odličnu ekipu, ali je sve pred samo finale, a onda i tokom susreta, nekako bilo onako kako ne treba. Drastično smo bili oštećeni, videli su to svi oni koji su gledali utakmicu i danas se trudim da se tog susreta ne prisećam. I takav je, nažalost, fudbal, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić