Živi između Los Anđelosa, Brazila i Bugarske: U Beogradu su mi rekli da je cool ipak u Novom Sadu


I stvarno je mirnije, lepi parkovi, kej, mogu da stvaram muziku, srećem neke fine ljude

Oči pune životne radosti i baterije napunjene od Sofije do Brazila. Ako bi baš moralo, u tu jednu rečnicu mogla bi da stane priča o Amerikancu Tinu Nujenu, nomadu koji živi između Los Anđelosa, Brazila i Bugarske, a koji već mesec dana stanuje u Novom Sadu.

"Moja priroda je da prigrlim sve one sredine, sve one gradove i mesta, ljude, sve one adrese koje me svojom lepotom, energijom i dobrotom usisaju u svoj zagrljaj i inspirišu da se menjam, da budem svež i radoznao", kaže na početku razgovora za 021.rs Tin Nujen.

Tako se pre mesec dana obreo i u Novom Sadu, gde su ga uputili ljudi iz Sofije, ali i neki njegovi srpski prijatelji, među kojima je mladi golfer Puniša Plazina. Kaže da u poslednje vreme retko boravi u Los Anđelesu – prošle godine nije bio niti jednom, a još ređe ide u rodni Merilend, gde mu žive roditelji koji su tu emigrirali iz Vijetnama, nakon rata 1975. godine. Objašnjava to tezom da mu više prija energija nepoznatog sveta i onih sredina u kojima novac nije imperativ postojanja.

"Pošto sam Amerikanac, u mnoge zemlje trenutno ne mogu da uđem, mogao sam u Srbiju. U Bugarskoj su mi rekli - Srbija je cool, idi u Beograd, metropola, tamo je cool, a u Beogradu su mi rekli da je cool ipak u Novom Sadu. I stvarno je mirnije, lepi parkovi, kej, mogu da stvaram muziku, srećem neke fine ljude, osećam se bezbedno, idemo na izlete, gledamo Dunav, Tvrđavu, sve to je vrlo inspirativno za muziku. Sve to postaje deo muzike koju kreiraš.

Pročitajte više>> izvor: 021.rs, foto: NSinfo