Zeleni stubići u Novom Sadu - štite zelenilo, sadnja žive ograde gde je moguće


Oni će se postavljati i ubuduće na mestima na kojima se ukaže potreba, kao neophodno rešenje za postojeći problem

Nedavno su u Jevrejskoj ulici postavljeni stubići oko zelene površine, koja u većini slučajeva imitira parking-mesto onima koji su u žurbi, te zbog manjka parkinga tu ostavljaju svoje vozilo, jer idu „samo nakratko” da nešto obave.

Po rečima pomoćnice direktora JKP „Gradsko zelenilo” za komercijalne poslove i turizam Jelene Budimčić, stoga su stubići postavljeni na osnovu inspekcijskog naloga, da bi se sprečilo dalje uništavanje, ali i zaštitila i obnovila pomenuta zelena površina.

Inače će se oni postavljati i ubuduće na mestima na kojima se ukaže potreba, kao neophodno rešenje za postojeći problem.

– Uglavnom, kada se na terenu utvrdi da se i nakon rekonstrukcije travnjaka nastavljaju takve situacije s parkiranjem, a na osnovu naloga nadzora iz Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, postavljaće se stubići koji će onemogućiti vozače da se bahato parkiraju – kaže za Dnevnik Jelena Budimčić.

– Zaštitu zelene površine mogu zatražiti i sami građani, te kada inspekcija da nalog, radnici izlaze na teren i postavljaju stubiće, što je bio slučaj sa zaštitom zelene površine u Jevrejskoj ulici.

Prilikom realizacije projekata, naši inženjeri takođe mogu unapred da predvide površinu kojoj je neophodno ograđivanje, kao i mogućnost postavljanja stubića.

Kako kaže, takve situacije se rešavaju i sadnjom žive ograde na mestima gde je to prostorno moguće, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija