Zbog čega vam je potrebna anatomska obuća?


Da li znate da se u ljudskim stopalima nalazi čak 52 kosti? To je četvrtina našeg skeleta koji se kod prosečne odrasle osobe sastoji od 206 kostiju. Složenost stopala, kao i njihova važnost za zdravlje stručnjacima je odavno poznata. Zbog toga ortopedi stalno napominju da se posebna pažnja posvećuje upravo zdravlju stopala.


Anatomska obuća za sve

Naime, svi bolovi koje osećamo u listovima, slabinskom delu kičme, a nekada i u vratu i ramenima obično kreću od stopala. Noge su potpora našeg organizma i moramo voditi računa o njima. Najčešći uzrok bolova u stopalima jeste neudobna i tesna obuća. Ortopedi posebno naglašavaju da je anatomska obuća najbolje rešenje za svako stopalo, ali mnogi ljudi to shvate tek kada osete konstantan bol u stopalima.

Anatomska obuća posebno je kreirana i prilagođava se svakom stopalu. Moderan dizajn, kvalitetni materijali i još bolja izrada -  samo su neke od prepoznatljivih karakteristika ove obuće. Pritom, sinonim za kvalitetnu i odličnu obuću jeste upravo anatomska obuća. A gde se pominje anatomska, tu je odmah i Scholl obuća. U svojoj ponudi Scholl obuća ima ženske čizme, medicinske klompe, muške cipele, papuče, ali i mnoge druge modele. Takođe, ono što je još jedna od prednosti Scholl obuće jeste to što je možete poručiti i online.Koje prednosti anatomska Scholl obuća nudi? 

Anatomska obuća je dizajnirana tako da se vodi briga o opterećenosti kolena, zglobova i stopala. Česta pojava su razni deformiteti stopala o kojima treba posebno povesti računa. Svaka cipela iz Scholl kolekcije ime anatomski uložak koji je napravljen u skladu sa pravilima ortopedske struke. Na taj način se održava pravilna fiziologija pokreta, a uz to preventivno se sprečava pojava deformiteta stopala i drugih povreda. Ukoliko duže vremena stojite na poslu te na taj način vaša stopala trpe opterećenje, često dolazi do pojave kurjeg oka ili otečenih vena. Anatomskom obućom rešićete se svih bolesti stopala, jer ona:

- Rasterećuje svako telo;
- Pristaje svakom stopalu;
- Amortizuje pritisak na stopalo;
- Prilagođava se obliku svakog stopala.


Hodajte zdravo uz Scholl

Svakako da dugo stajanje na poslu nije merilo za kupovinu anatomske obuće. Svako ko želi da održava svoje zdravlje i utiče na njega – dobrodošao je u klub zdravih navika. Ukoliko želite da se osećate prijatno tokom šetnje, treninga, šopinga, ili putovanja – anatomska obuća je idealno rešenje. Nije važno koliko godina imate, jer je anatomska obuca kreirana za sve generacije. Poseban benefit osetiće trudnice, deca i sportisti. Scholl obuća idealno je rešenje u situacijama kada se borite sa oticanjem stopala, proširenim venama i žuljevima.

Takođe, Scholl obuća sadrži specijalne unutrašnje uloške koji su napravljeni od prirodnih materijala, pa će tako vaša stopala disati. Blago povišena peta omogućava da težina tela bude pravilno raspoređena, te na taj način držanje bude ispravno. Đon je savitljiv i sačinjen je od meke kože i plute, pa ćete osećati kao da hodate po pesku bilo da se odlučite za čizme ili papuče. Scholl obuća ima isti princip, a to je - zdravlje i udobnost su na prvom mestu! Svaki vaš korak se optimalno amortizuje, a sva obuća rasterećuje stopala tako da ne dolazi do dodatnih pritiska prilikom trčanja, hodanja i stajanja. Ukoliko imate spušten svod ili petni trn – anatomska obuća je jedino rešenje vašeg problema. Svi deformiteti stopala zahtevaju posebnu pažnju i posvećenost, a to ćete najbolje uraditi kupovinom anatomske obuće.

Izaberite najnovije ženske čizme, kupite moderne medicinske klompe, poklonite priuštite sebi udobne patofne. Scholl obuća ima besplatnu dostavu za sve porudžbine preko sajta, stoga ne oklevajte. Mislite na svoje zdravlje i svoja stopala, a budite sigurno da će vam vaše telo biti zahvalno i višestruko uzvratiti.