Voša osvojila šesti trofej nacionalnog kupa - sedmi uzastopni trofej


Vojvodina je dominirala na završnom turniru

Rukometaši Vojvodine osvojili su četvrti trofej u Kupu Srbije za sezonu 2019-20, šesti ukupno u takmičenjima nacionalnog kupa, a koji od ove godine nosi naziv po našem proslavljenom treneru prof. dr Branislavu Pokrajcu.

Novosađani su u finalu završnog turnira u Zrenjaninu slavili nad pančevačkim Dinamom sa 32:20, a pre toga u polufinalu šabačku Metaloplastiku sa 27:21.

To je ukupno sedmi uzastopni trofej računajući sva domaća takmičenja: Superligu i Kup Srbije, Super kup i Svesrpski kup.

Vojvodina je dominirala na završnom turniru.

Ponovo je fantastično igrala u odbrani. Granitna zona 6:0 nije dozvolila ni u finalu više od 20 primljenih golova.

Naši rukometaši su tokom čitavog meča održavali šest golova prednosti, a u poslednjih deset minuta su je udvostručili. Sjajan je ponovo na golu bio kapiten Verkić, a ponovo na delu smo videli brzu tranziciju u kojoj je dominirao novajlija krilo Milenković ujedno i najefikasniji sa 8 golova.

Nikolić je postigao 7, a takođe novajlija pivotmen Kurteš 6. Svi su dali ogroman doprinos, trener Rojević je sjajno podelio minutažu i pokazao da Vojvodina ima dobar i širok roster igrača koji treba da nastave nisku uspeha u predstojećoj sezoni.

izvor, foto: rkv.rs