Vojvodina pokreće sportsku koledž akademiju: Nikad manje od Evrope, napašćemo titulu vrlo brzo...


Svi u klubu smo vojnici Vojvodine, od igrača do navijača

Vojvodina je živi organizam sa posebnom emocijom, koja ne dozvoljava da njeno srce stane. Tom premisom, Dragoljub Samardžić, predsednik Skupštine kluba, koji je ulogu prvog operativca Upravnog odbora preuzeo nedelju dana pred start prvenstva, potvrđuje dvomesečni učinak ne krijući zadovoljstvo.

U vrhu tabele smo, gde nam je i mesto, kaže Samardžić na početku razgovora.

"Počelo je "praznim hodom" u uvertiri šampionata. Virus korona nas je, kao i sve, stavio na čekanje, tokom kojeg nismo bili svoji, a tome je doprinela i ostavka dotadašnjeg predsednika Vojislava Gajića. Nismo otišli na letnje pripreme, izostale su kontrolne utakmice i sve to je uticalo da krenemo sa dva remija. Posle toga smo uhvatili ritam, krenuli u seriju. Ipak, nismo u bodovnom zaostatku".

Krajnji cilj Novosađana, po rečima Samardžića, je jak omladinski pogon, uređene finansije i pozicija koja uvek vodi na međunarodnu scenu.

"Nikad manje od Evrope. Baš kao i u ovoj sezoni. Takođe, napašćemo titulu vrlo brzo, možda već ove godine. Zašto da ne? Obaveza je takođe da branimo kup".

Samardžić potvrđuje da se finansijska situacija postepeno stabilizuje i privodi pozitivnoj nuli.

"Za kratko vreme sve to smo kanalisali u hodu i jasno se znaju sva naša dugovanja i obaveze. Cilj je da u roku od dve godine budemo klub koji će sam sebe izdržavati, da budemo nezavisni od priliva sredstava od trećih lica. Ako to uspemo, onda smo Vojvodinu vratili na poziciju koja je godinama iza nas funkcionisala".

Obaveze prema igračima i zaposlenima u klubu, ističe Samardžić, redovno se izmiruju.

"U ovom trenutku svi segmenti odlično funkcionišu. Rezultati su postignuti i uz pomoć navijača, svi znamo koliko nam oni znače. Potvrdili su privrženost klubu, čuli smo ih i van stadiona, što je dokaz da žive i vole klub".

Vojvodina u svom fudbalskom centru "Vujadin Boškov" pokreće sportsku koledž-akademiju u kojoj će fudbaleri njenog omladinskog pogona "Ilija Pantelić", imati vrhunske uslove.

"Nastava će se odvijati u samom centru gde imamo sve obezbeđeno internatskog tipa, pa deca neće gubiti vreme na put do škole i nazad, već će to iskoristiti za učenje, fudbal i odmor. Imaju vrhunsku ishranu u klupskom restoranu, svoje sobe za boravak, četiri opremljene učionice, dva kabineta... a klub će sve vreme u saradnji sa roditeljima imati kontrolu i znati gde se nalaze. Naravno, izlasci u bioskop, pozorište... u grad sa devojkom i sl. neće biti zabranjeni, ali će biti ograničeni. Jer, šta će mladići fudbaleri posle 23 časa ili ponoći na ulici?", zaključio je Samardžić.

Samardžić je govorio i o Skupštini kluba.

"Čekamo da se situacija sa pandemijom stabilizuje, pa da sazovemo Skupštinu kluba koja broji 55 članova, a na svakoj sednici bude dvostruko više prisutnih. Neodgovorno bi bilo u ovoj situaciji okupljati veliki broj ljudi, jer jednostavno, moramo da se ponašamo u skladu sa bezbednosnim merama. Skupština će učvrstiti redove, potvrditi neke pozicije u klubu, doneti značajne odluke i to sve javno. Do tog trenutka svi u klubu smo vojnici Vojvodine, od igrača do navijača", kategoričan je Samardžić.

izvor: novosti.rs, rtv.rs, agencije, foto: fkvojvodina.rs