Velika hajka na smeće: Šta nam teško da očistimo - više od 150 volontera na 10 lokacija istovremeno


Velika volonterska #Šta nam teško da očistimo, akcija održava se u subotu, 26. septembra, a njen cilj je da se saniraju posledice bacanja otpadaka nakon turističke sezone 2020. godine u Srbiji.

Velika jednodnevna volonterska akcija će uključiti više od 150 volontera na 10 lokacija po Srbiji koji će donirati preko 1000 volonterskih sati.

Akcija će se održati istovremeno na 10 lokacija i to: u Sremskoj Kamenici, Kragujevcu, Leskovcu, Orašcu, Gornjem Milanovcu, Valjevu, Obedskoj Bari, Irigu, Priboju i Beogradu.

Pokret gorana Vojvodine i Ekotopia, u saradnji sa Gorskim Smeškom, se pridružuju događaju akcijom Hajka na smeće 5 i zajedno sa volonterima imamo plan očistiti Popovicu.

Akcija će se desiti bez obzira na vremenske prilike i trajaće od 10 do 14 časova.

Skup učesnika biće na okretnici autobusa 74, koji kreće sa Železničke stanice u 9:40h i njime mogu doći svi oni koji nemaju drugu vrstu prevoza. Za vas ćemo obezbediti rukavice, džakove, dezinfekciona sredstva, kao i kotlić, uz osveženje naravno.

Vaše je samo da SE UNAPRED NAJAVITE, s obzirom da je broj učesnika ograničen i dođete na lokaciju, a onda ćemo se skupa slatko uprljati. Nakon čišćenja, ukoliko nam vremenske prilike dozvole, nastavićemo druženje u našoj staroj bazi Gorskom Smešku, navodi se u najavi.

Velika volonterska #Šta nam teško da očistimo, samo jedna je u nizu akcija koje se sprovode širom Srbije u sklopu projekta „Nacionalni program volontiranje mladih – MLADI SU ZAKON 2020“.

Ovaj projekat sprovode Mladi istraživači Srbije u saradnji sa partnerima EmPower iz Požege, Tim 42 iz Leskovca, CeGRAD iz Obrenovca i Pokret gorana Vojvodine iz Sremskih Karlovaca, a finasijski je podržan od strane Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Više o programu nalazi se na sledećem linku mladisuzakon.rs.

izvor, foto: HAJKA NA SMEĆE 5 by Ekotopia/Hiking Tour Serbia