Počinje prodaja preostalih jeftinih stanova u Novom Sadu - 1.424 stana, 500 evra po kvadratu


Vrednost izgradnje 1.972 stana je više od 7,5 milijardi dinara

Objavljeni su oglasi za prodaju preostala 1.424 stana za pripadnike službi bezbednosti u kompleksu zgrada koje se grade na Novom naselju, severno od Bulevara vojvode Stepe, na nekadašnjem zemljištu kasarne "Jugovićevo".

U oglasu se nudi 548 stanova u zgradama D, Z i K, kao i po 438 stanova u blokovima sa zgradama Ž, I i J, ali i isto toliko stanova u zgradama G, Đ i E.

Pravo da kupe ove stanove po ceni od 500 evra po kvadratu imaju pripadnici vojske, policije, BIA-a, Ministarstva odbrane i Ministarstva unutrašnjih poslova i drugih bezbednosnih službi, a detalji se mogu pročitati OVDE, gde je moguće i prijaviti se. Kako se navodi u javnom pozivu, prijava za kupovinu stanova će biti od 6. oktobra u 12 časova do 8. oktobra u 12 časova na navedenom sajtu, a potom će pripadnici bezbednosti od 23. oktobra biti pozivani u kancelarije preduzeća "STV Dunav" i "STV Tisa" na Bulevaru cara Lazara 3 (zgrada Urbisa).

Podsetimo da je prodaja prvih 548 stanova u zgradama A, B i V oglašena pre nekoliko meseci, jer su ove zgrade počele da se grade u avgustu 2019. godine.

Ostale zgrade se grade uglavnom od zimus i očekuje se da sve bude gotovo do kraja 2022. godine.

Vrednost izgradnje 1.972 stana je više od 7,5 milijardi dinara, bez ulaganja lokalne uprave u komunalnu infrastrukturu.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ssb-srbija.rs