Novi Sad prodaje placeve u Rumenki i na Čeneju


U Rumenki su planirani poslovni objekti s najviše dva sprata

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije oglasila je prodaju tri placa u Ulici oslobođenja u Rumenki, kao i parcele u Ratarskoj ulici na Čeneju.

Javno nadmetanje za zemljište na Čeneju zakazano je za 8. oktobar, dok je pet dana kasnije, 13. oktobra, licitacija za posede u Rumenki.

Na građevinskom zemljištu površine 1.298 kvadratnih meta­ra na Čeneju predviđeno je porodično stanovanje, odnosno dozvoljena je gradnja prizemne kuće s potkrovljem i eventualno suterenom.

Početna cena je gotovo 2,3 miliona dinara, a kako je u tekstu oglasa navedeno, u Ratarskoj ulici sprovedene su instalacije vodovoda i kanalizacije, kao i elektroenergetska mreža, prenosi Dnevnik.

Za razliku od placa na Čeneju, koji je namenjen porodičnom stanovanju, u Rumenki su planirani poslovni objekti s najviše dva sprata i dozvoljena zauzetost parcele je oko 50 odsto.

Na lici­taciji će biti ponuđeno gra­đevinsko zemljište površine 3.387 kvadratnih metara za koje je početna cena 15.198.357 dinara, kao i ona od 3.903 i 3.937 kvadrata, po ceni od 15.487.104 dinara, odnosno 15.622.016. U tekstu oglasa za otuđenje zemljišta navedeno je da je u Ulici oslobođenja izgrađena vodovodna mreža, te da u ulicama Stevana Sinđelića, Vuka Karadžića i Dositeja Obradovića postoji kanalizaciona mreža. Mesto na kojem su placevi opremljeno je elektroenergetskim instalacijama i u svim obodnim ulicama je već izgrađen asfaltni kolovoz.

Prijave za javna nadmetanja su dan ranije, odnosno 7. oktobra za zemljište na Čeneju i 12. oktobra za parcele u Rumenki. Zainteresovani za kupovinu građevinskog zemljišta trebalo bi da na depozitni račun Grada uplate 20 odsto vrednosti placa, a interesantno je da se sve četiri ponuđene parcele u izvodu iz lista nepokretnosti trenutno vode kao njive prve klase, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija