Novi Sad od 19. do 25. septembra - prestonica književnosti


Zaustaviti Novi Sad na momenat jer je vreme za knjigu

Dobitnici NIN-ove nagrade, Slobodan Tišma i Aleksandar Gatalica, kao i novosadski autor proze i poezije Laslo Blašković, a zatim i književnik, kritičar i urednik Franja Petrinović, mlade nade domaće književnosti Maša Seničić i Andrea Popov Miletić, ali i evropski priznati, višenagrađivani Dejan Tiago Stanković, Isabel Veri, Loran Seksik, Barbi Marković, Veronika Murek samo su neki od književnika zbog kojih će Novi Sad u narednih sedam dana biti sinonim za evropski centar književnosti.

Kulturne stanice Svilara, Eđšeg, Karavan ugostiće 20 priznatih stranih pisaca, gotovo 70 domaćih pisaca, preko 30 muzičara i tako zaustaviti Novi Sad na momenat jer je vreme za knjigu.

Treća nedelja Kaleidoskopa kulture, od 19. do 25. septembra, posvećena je predstavljanju raznolikosti domaće književne scene, povezivanju domaćih i evropskih autora, otkrivanju novih mesta i novih formata za književne događaje, decentralizaciji kulture kao i razvoju publike.

Ovoga puta, zbog mera donetih usled koronavirusa, književne događaje publika će moći da prati i onlajn, putemsajta Kaleidoskopa kulture, kao i Jutjub kanala Novi Sad 2021.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Free-Photos, Pixabay