Liga šampiona: Vojvodina uspešna u prvom meču u Trentu - bolji od ekipe iz Londona


Odbojkaši Vojvodine ostavrili su važnu pobedu u prvom meču kvalifikacionog turnira u Trentu.

Izabranici trenera Siniše Gavrančića su posle izgubljenog prvog seta uspeli da okrenu rezultat i na kraju slave 3:1 protiv IBB Polonie.

Novosadski prvotimci dobro su počeli meč, poveli 10:7, 12:9, ali je protivnik servisom poremetio prijem crveno-belih, bio dobar u bloku i to je bilo dovoljno za preokret. U jednom momentu je Vojvodina izjednačila, ali su u samom finišu ponovo slabiji prijem i lošija realizacija bili uzrok gubitka seta.

U drugom  periodu stabilizovao je redove srpski šampion, poveo od početka i držao tu prednost do kraja. U nekoliko navrata zapretila je engleska ekipa, no Novosađani nisu dozvolili da bilo šta spreči njihovu nameru – izjednačenje u setovima.

Novi pad usledio je u trećem setu, vodio je rival 17:13 i 19:15, ali su tada umesto Perića i Todorovića ušli Kovačević i Čubrilo. Dobila je Voša neku novu  energiju, sigurniji prijem i napad, a i servis je bio bolji. Kod rezultata 19:21 posle servisa Mašulovića Čubrilo se odbranio, a Bajandić uspešno realizovao kontru. Nova uspešna kontra Bajandića inicirala je izjednačenje. U neizvesnoj završnici, ponovo je Bajandić odigrao važnu ulogu i dobrim servisom omogućio timu da uspešno završi set i povede 2:1.

Konačno su se razigrali crveno-beli u četvrtom setu, negde na polovini stekli prednost, a onda je dodatno povećali posle dobrog servisa Kovačevića. Iako nije to bilo najbolje izdanje Vojvodine, ipak je bilo dovoljno za pobedu u prvom meču kvalifikacionog turnira u Trentu.

U četvrtak, takođe u 20.30 časova, Vojvodina se sastaje sa domaćinom Trentinom.

izvor, foto: okvojvodina.org