Lalatović ulazi u istoriju Voše - kao trener koji je ostvario najviše pobeda


Lalatović već sada ima najbolji skor po pitanju pobeda u odnosu na broj utakmica na klupi Vojvodine

Nenad Lalatović je osvajanjem drugog pehara Kupa Srbije već obezbedio sebi mesto u istoriji Fudbalskog kluba Vojvodina, ali će u istoriju ući i kao trener koji je ostvario najviše pobeda sa crveno-belim timom.

Današnja pobeda Vojvodine nad Inđijom predstavlja 58. trijumf kluba u mečevima u kojima ga je vodio sa klupe vodio Lalatović. Lalatović je, računajući oba mandata, Vošu do sada vodio na 98 utakmica.

Na taj način, on je po broju pobeda sustigao legendarnog Branka Stankovića, koji je sa Vošom takođe ostvario 58 pobeda, ali na 140 utakmica.

Procentualno gledano, Nenad Lalatović već sada ima najbolji skor po pitanju pobeda u odnosu na broj utakmica na klupi Vojvodine.

Više pobeda od Lalatovića na klupi Vojvodine ima samo Gustav Lehner, koji je na 131 meču ostvario 61 trijumf. Nema sumnje da će Lalatović prestići Lehnera i kada je u pitanju broj pobeda, s obzirom na to da se završilo tek 9. kolo šampionata.

Lalatović je posle utakmica sa Inđijom izjavio da je teško imati dve uspešne sezone sa istim igračima, ali je dodao da je ponosan na svoj tim, koji se sa punim pravom trenutno nalazi na trećem mestu u šampionatu.

Šef stručnog štaba Vojvodine je svestan da njegovu ekipu u sledećem kolu očekuje izuzetno teško gostovanje.

"Novi Pazar je domaći tim i tamo je jako teško uzeti bodove, a kod kuće su pobedili čak i Partizan. Međutim, nisam bio toliko fokusiran na njih, jer sam više razmišljao o ovoj utakmici, pred koju sam osećao strah zbog putovanja i toga što smo se 'pokidali' protiv Standarda. Međutim, apsolutno verujem u svoj tim i zadovoljan sam kako smo odigrali i prvo i drugo poluvreme", rekao je Lalatović.

izvor: 021.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić