Do kraja 2022. godine - 7.950 jeftinih stanova u sedam gradova u Srbiji


Vlada Srbije ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, obišla je sa predsednicom Vlade novoizgrađene stanove za pripadnike službi bezbednosti i tom prilikom izjavila da je u ovom gradu do sada završeno 186 stanova i da će do kraja 2022. godine biti završeno 7.950 stanova u sedam gradova u Srbiji.

"Za nas je veoma važno da smo ono što smo obećali i uradili. Pored prvih zgrada sa 186 stanova u Vranju, još važnije je da Vlada Srbije ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova, od kojih se danas gradi 5.500.

Svih 7.950 biće gotovo za dve godine.

Time ne samo da pripadnicima službi bezbednosti obezbeđujemo dom, najvažnije mesto u našem životu, odakle krećemo i gde se vraćamo, već pomažemo i naše građevinske kompanije koje izvode radove na gotovo svim gradilištima stanogranje", rekla je ona.

Počinje prodaja preostalih jeftinih stanova u Novom Sadu - 1.424 stana, 500 evra po kvadratu


Mihajlovićeva je dodala da domaće srpske kompanije proizvode i opremu koja se koristi u ovim stanovima, te da je važno da u ovim izazovnim vremenima izazvanim korona virusom učinimo sve da građevinarstvo ide dalje i da svi imamo posla.

"Pored ulaganja u stanogradnju i komunalnu infrastrukturu, ulažemo i u puteve. Završili smo Koridor 10, gradimo nove auto-puteve i pruge, kao i nove aerodrome i to sa jednim ciljem - da ljudi ostanu da žive u Srbiji", rekla je Mihajlovićeva.

Predsednica Vlade Ana Brnabić rekla je da ovaj projekat, za koji je inicijativu dao predsednik Aleksandar Vučić, ima širi efekat na društvo.

"Obezbedili smo posao za naš građevinski sektor i preduzeća.

Na gotovo svim gradilištima stanogradnje rade domaća preduzeća i minimum 80% materijala je poreklom iz Srbije.

Takođe, uspeli smo da revitalizujemo delove grada koji su bili zapušteni, te su i kase lokalnih samouprava bogatije. Dali smo podstrek za razvoj ugostiteljstva i drugih grana privrede. Hvala svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama na požrtvovanju da mi budemo bezbedni", rekla je Brnabićeva.

izvor: Tanjug, rtv.rs, agencije, foto: ilustracija, Građevinska direkcija Srbije, Zemunske kapije

Počinje prodaja preostalih jeftinih stanova u Novom Sadu - 1.424 stana, 500 evra po kvadratu