Besplatne rekreativne vožnje biciklom za mlade na Stražilovu


Želimo mladima da ponudimo sadržaje koji će im biti zabavni, ali da u isto vreme promovišemo zdrave načine života

Ljubitelji dvotočkaša ili oni koji žele da se druže i osete malo adrenalina, do 15. novembra svakog vikenda od 11 časova mogu učestvovati u besplatnim rekreativnim vožnjama biciklom za mlade na Stražilovu.

Zbog epidemije koronavirusa i zdravstvene bezbednosti vozi se u grupama od pet do sedam učesnika, a po rečima organizatora, u slučaju loših vremenskih prilika održaće se interaktivne radionice o biciklizmu i bezbednosti u saobraćaju.

Vožnje organizuje Centar za omladinski rad, u saradnji s Biciklističkim klubom „Stražilovo” iz Sremskih Karlovaca u okviru projekta „Zdravlje mladih ispred profita”, a po rečima Marije Marić iz Centra, ideja je da se ukaže mladima, posebno maloletnima, na štetnost alkohola, prenosi Dnevnik.

– Želimo mladima da ponudimo sadržaje koji će im biti zabavni, ali da u isto vreme promovišemo zdrave načine života i da ih motivišemo da pomeraju svoje granice – ističe Marija Marić, dodajući da vožnja bicikla povoljno utiče na organizam bez obzira na godine.

– Staza je duga oko četiri kilometra, nije zahtevna pošto je prilagođena rekreativcima, mada ume da bude malo izazovna prilikom uspona na Stražilovo. Međutim, nema razloga za brigu jer građani voze pod budnim okom iskusnih i profesionalnih biciklista koji su spremni da daju savet i pruže podršku, a pauze radi osveženja i predaha se prave po potrebi, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Film Bros, Pexels