Besplatne promotivne ture obilaska Novog Sada


Zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa starim jezgrom Novog Sada i Petrovaradinskom tvrđavom

Povodom obeležavanja Svetskog dana turizma, 27. septembra, besplatne promotivne ture obilaska Novog Sada biće organizovane u subotu, 26. septembra, i nedelju, 27.

U okviru dve pešačke ture, koje će realizovati Turistička organizacija Novog Sada u saradnji s Udruženjem vodiča Novog Sada, zainteresovani će imati priliku da se upoznaju sa starim jezgrom Novog Sada i Petrovaradinskom tvrđavom.

Obilazak starog jezgra Novog Sada biće održan u subotu, 26. septembra, i u nedelju, 27. septembra, od 10 i od 17 časova, a mesto okupljanja je Trg slobode, kod spomenika Svetozaru Miletiću, gde je planirano kraće zadržavanje, a tura će se, nakon prolaska kroz Zmaj Jovinu i Dunavsku ulicu, završiti na Dunavskom keju, uz priču o novosadskim mostovima.

Sastanak grupe za turu kroz Petrovaradinsku tvrđavu s obilaskom podgrađa će u subotu, 26. septembra, i u nedelju, 27. septembra, biti od 10 i od 17 časova ispred glavnog ulaza u Vojnu bolnicu u Petrovaradinu. Nakon obilaska podgrađa, kasarne Šajkaškog bataljona i mnogih drugih znamenitosti, posetioci će imati priliku da se prošetaju tvrđavom i upoznaju s još nekoliko zanimljivih lokacija.

Prijave su obavezne zbog broja učesnika, koji je ograničen na 15. Svaka tura traje jedan i po sat, a govoriće se na srpskom jeziku.

izvor: agencije, foto: TONS