Besplatna podela knjiga putnicima GSP - Nedelja knjige u Novom Sadu


U toku ovonedeljne akcije organizatori planiraju da podele nekoliko stotina knjiga

Uoči predstojeće šeste regionalne "Buk Tok" konferencije, započeta je akcija pod nazivom "Nedelja knjige", tokom koje će se korisnicima novosadskog gradskog prevoza deliti besplatne knjige.

Putnici koji su se našli na nekom od stajališta, gde se ukrštaju mnogobrojne gradske i prigradske linije u užem centru grada, imali su priliku da od volontera na poklon dobiju jedan od najčitanijih naslova današnjice.

U toku ovonedeljne akcije organizatori planiraju da podele nekoliko stotina knjiga sa ciljem skretanja pažnje građana na kulturu čitanja.

"Cilj ove akcije je svakako da se skrene pažnja na kulturu čitanja, i da motivišemo naše sugrađane da što više čitaju knjige, ali moram reći da je svakako to vrlo prisutno kod nas, jer evo neki je prosek da dnevno podelimo oko sto knjiga", kaže Maja Mišković, organizatorka akcije.

Akcija dobrovoljnog deljenja knjiga trajaće do 2. oktobra, kada će početi šesta " Book Talk " konferencija, na kojoj će se okupiti najpoznatiji pisci, izdavači i književni kritičari iz regiona.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: facebook.com/JgspNoviSad