Zgrada Radničkog ponovo ide na prodaju - po nižoj ceni


20 odsto niža od početne procenje vrednosti od skoro šest miliona evra

Zgrada Radničkog univerziteta čija prva prodaja u utorak, 25. avgusta nije uspela jer se niko od potencijalnih kupaca nije javio biće ponovo ponuđena na licitaciji po početnoj ceni koja će biti 20 odsto niža od početne procenje vrednosti od skoro šest miliona evra, saznaje 021.rs.

U Gradskoj kući su za 021.rs rekli da je komisija donela odluku o novoj licitaciji.

U gradskoj vlasti su naveli da je umanjenje cene na drugoj licitaciji za Radnički univerzitet predviđeno Zakonom o javnoj svojini i Odlukom o pribavljanju, raspolaganju i upravljanju nepokretnostima u javnoj svojini Grada Novog Sada.

"Propisano je da u slučaju kada se nepokretnost u javnoj svojini Grada ne otuđi u sprovedenom postupku javnog oglašavanja u visini tržišne vrednosti nepokretnosti, početna procenjena vrednost nepokretnosti u javnoj svojini Grada može se umanjiti na 80 odsto od početne vrednosti nepokretnosti. Komisija za otuđenje nepokretnosti u javnoj svojini Grada Novog Sada putem javnog nadmetanja, na sednici održanoj dana 26. avgusta usvojila je predlog o sprovođenju postupka otuđenja predmetne nepokretnosti, javnim nadmetanjem po umanjenoj ceni objekta u visini od 80 odsto od početne procenjene vrednosti objekta", stoji u obaveštenju poslatom 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija