Višespratnice na mestu porodičnih kuća - Dositejeva ulica zrela za rekonstrukciju


Trotoari su ruinirani, betonske ploče izvaljene na većem delu pešačke staze

Stanari Dositejeve ulice žale se da u tom kraju nema osvetljenja pa je noću, kažu, kao u „zoni sumraka”.

Osim toga, trotoari su ruinirani, betonske ploče izvaljene na većem delu pešačke staze, što invalidima, starijim sugrađanima i majkama s decom prilično otežava kretanje, a nemali problem predstavljaju i automobili parkirani na trotoaru. Situacija nije sjajna ni kada je reč o kolovozu, budući da se u Dositejevoj poslednjih godina grade višespratnice, te tuda sve češće prolaze kamioni i građevinska mehanizacija.

Iz Gradske uprave za građevinsko zemljište navode da je njihov nadzorni organ dao nalog JKP „Stan” za popravku rasvete, odnosno fenjera i podzemnih instalacija oštećenih prilikom izgradnje novih objekata.

Zbog višespratnica na mestu porodičnih kuća i investitora koji su precenili vrednost parkinga ili pak nisu na svojoj parceli obezbedili dovoljno mesta, građani su često prinuđeni na to da svoje četvorotočkaše ostavljaju na kolovozu, trotoaru, zelenoj površini... Taj problem aktuelan je u mnogim gradskim kvartovima, pa ni Dositejeva ulica nije izuzetak, prenosi Dnevnik.

Aktuelnom plansko-urbanističkom dokumentacijom predviđeno je da puna širina regulacije ulice bude 20 metara, odnosno planirano je proširenje s južne strane, kao i izgradnja više desetina parking-mesta, objasnili su za Dnevnik u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije. Ovogodišnjim Programom uređivanja građevinskog zemljišta planirana je izrada novog dokumenta – plana detaljne regulacije bloka Temerinske, Kisačke i Dositejeve ulice – koji će obuhvatiti i južnu stranu Dositejeve.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija