Više od 1.000 đaka Gimnazije - nastavu u novoj školskoj godini nastavlja u Srednjoj mašinskoj školi


Majstori još uvek vredno rade na obnovi i dogradnji Gimnazije

Više od 1.000 đaka Gimnazije „Isidora Sekulić” nastavu u novoj školskoj godini će nastaviti da pohađa u Srednjoj mašinskoj školi, pošto majstori još uvek vredno rade na obnovi i dogradnji Gimnazije – jednoj od najvećih investicija u obrazovanje u Novom Sadu.

Gimnazijalci su se zimus, početkom drugog polugodišta preselili u Srednju mašinsku školu jer ona ima kapacitet da primi više od 1.000 učenika, nastava se može odvijati u jednoj smeni pošto na raspolaganju ima dovoljan broj učionica i drugih prostorija koje mogu zadovoljiti potrebe obeju obrazovnih ustanova.

Kada je osnovana pre 30 godina, gimnazija je imala 24 odeljenja, a danas ima 32, i dva smera – prirodno-matematički i društveno-jezički, koji su pođednako zastupljeni. Po rečima direktorke Gimnazije „Isidora Sekulić” Ružice Vukobratović, kada je reč o upisu za 2020/21. godinu, interesovanje je bilo veliko, popunjena su sva mesta, odnosno upisano 240 učenika u osam odeljenja (po četiri odeljenja prirodno-matematičkog i društveno-jezičkog smera), prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...