Uskoro nov način prikaza - Google Maps menja i kartu Srbije


Boje će jasnije i vernije prikazivati ne samo prirodne, nego i druge pojave

Kompanija Google započela je promenu svoje Google Maps aplikacije, koja bi trebalo da doprinese jasnijem i jednostavnijem razaznavanju informacija, koje prikazuje.

Ovog puta promene nisu funkcionalne, više su kozmetičke, ali takve da će učiniti aplikaciju više verodostojnom u realnom vremenu.

Internet gigant odlučio je da malo osveži svoju (ujedno i najpopularniju) navigatorsku aplikaciju.

Kako je pojašnjeno, na postojećim kartama primenjen je napredniji, ali istovremeno i kompleksiniji algoritam za mapiranje boja.

Prikazi prirodnih karakteristika određene regije uskoro će biti daleko izraženiji, pa je jasnije da li se radi o snegom prekrivenom vrhu planine, pustinji, plaži ili gustoj šumi. Ukratko - boje će jasnije i vernije prikazivati ne samo prirodne, nego i druge pojave (na koje čovek utiče svojim radom, naravno).

To nije sve, estetska pojačanja dobijaju i pojedini gradovi (London, Njujork, San Francisko), na čijim ulicama će se u redizajniranoj Google Maps aplikaciji ukazati semafori i pešački prelazi. Ovaj proboj nijansi počinje svoju postepenu distribuciju tokom drugog dela meseca avgusta u oko 220 zemalja u kojima je podržana aplikacija.

Za pomenute gradove ona dolazi nešto kasnije, a isti tretman zasigurno čeka verovatno svaki grad, koji je Google ikada škljocnuo, ali u ne tako dogledno vreme.

Ova promena biće vidljiva u nekom trenutku i u Srbiji, ali nema tačnog vremenskog okvira u kojem možemo da je očekujemo.

izvor: mondo.rs, agencije, foto: ilustracija