Uređuje se prilaz Oficircu - gotov za par dana


Prilaz do Oficirca je otežan gotovo dve sedmice zbog izgradnje brze pruge Beograd – Novi Sad

Nakon što je gradonačelnik Miloš Vučević prethodne nedelje, prilikom obilaska vrtića „Plavi zec”, izjavio da nije znao da je prilaz divljoj plaži Oficirac u Petrovaradinu otežan, te da će u najskorije vreme biti napravljen, radnici JKP „Put” su krenuli sa radom na izgradnji novog puta i oslobodili su prolaz.

Kako Dnevnik saznaje, u planu je da put bude gotov za nedelju dana.

Prilaz do Oficirca je otežan gotovo dve sedmice zbog izgradnje brze pruge Beograd – Novi Sad kod novog „Žeželjevog” mosta i pošto je srušen podvožnjak kojim se prolazilo iz Reljkovićeve ulice.

Brojni građani koji su beg od vrućina potražili uz reku, morali su zbog toga da preskaču peskovite i zemljane prepreke jer saobraćajnica koja je izgrađena omogućava samo vozilima da se uključe na novi most.

Vučević je tada dodao i da je u proteklom periodu dobio dosta primedbi oko Oficirca jer, kako je kazao, „neki ljudi se ponašaju kao da su vlasnici plaže i postavljaju suncobrane i ležaljke koje naplaćuju“.

– Pretpostavljam da, kada bismo pojačali kontrolu, odmah bi bilo da uznemiravamo građane na plaži koja je decenijama slobodna, nije bila u režimu javne plaže i kontrole grada – naveo je on.

izvor: dnevnik.rs, agencije