Radovi na novom parku između Detelinare i NN u drugoj fazi - Izgra­đene pešačke staze, deo platoa, fontana...


Takođe će se raditi i javno osvetljenje oko parka, kao bitan elemenat za funkcionisanje parka

Prva faza radova na uređenju parka koji se nalazi između Nove Detelinare i Novog naselja završena je ove godine, kada je započeta druga.

Po rečima članice Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mire Radenović, izgra­đene su pešačke staze i deo platoa, fontana na ulazu u park, koja je podrazumevala građevinske radove i hidro­mašinske instalacije, zatim javni toalet s prostorom za odlaganje mehanizacije, kanalizaciona i vodovodna mreža. Osim toga, napravljeni su i zalivni sistem, bunar, javno osvetljenje unutar parka, elektroenergetske i telekomunikacione instalacije, prenosi Dnevnik.

– U drugoj fazi će se raditi projektna dokumentacija za fontanu u centralnom delu, pešačke staze i preostali deo platoa i urbani mobilijar – kaže Mira Radenović. – Kada se steknu uslovi, pristupiće se realizaciji planiranih sadržaja. Po završetku druge faze, biće kompletno realizovano parterno uređenje parka, dok će završne radove na ozelenjavanju izvesti JKP „Gradsko zelenilo”, u skladu s Projektom pejzažnog uređenja parka kroz treću fazu radova, koji se finansiraju novcem Budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Kako kaže, osim aktivnosti na izgradnji i uređenju parka, završena je i izrada tehničke dokumentacije za obodne saobraćajne površine, odnosno saobraćajnice, parkinzi i pešačke staze, vodovod i kanalizacija. Takođe će se raditi i javno osvetljenje oko parka, kao bitan elemenat za funkcionisanje parka, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ivabalk, Pixabay