Od sledećeg vikenda moguće produženje radnog vremena kafića


Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se razmatraju dodatne mere pomoći pojedinim sektorima privrede, kao što su ugostiteljstvo i hotelijerstvo, koji su najpogođeniji krizom koju je izazvala pandemija.

Moramo da pomažemo hotelijerima u Beogradu, Novom Sadu i drugim gradovima", rekao je.

On je najavio i da bi, ukolilo se nastavi povoljna epidemiološka situacija, od sledećeg vikenda moglo da se produži radno vreme ugostiteljskim objektima do jedan sat nakon ponoći, kako bi im se povećale mogućnosti za zaradu.

"Od sledećeg vikenda moći ćemo da produžimo rad ugostiteljima do jedan sat iza ponoći. Nadam se da će tako da bude, situacija je sve bolja. Ja ih samo molim da plaćaju poreze, posebno PDV, da izdaju račune, jer su nam užasni rezultati koje sam video iz Poreske uprave, posebno kada su u pitanju pekare, ugostiteljski objekti, ali i samostalne trgovinske radnje", kazao je Vučić.

Podsetio je da su mala i srednja preduzeća dobila pomoć od države u iznosu po 1.150 evra po radniku za minimalnu zaradu u trajanju od pet meseci, istakavši da se ne vraća državi tako što se izbegava plaćanje poreza.

"Ekonomska situacija u Srbiji nije laka zbog virusa korona, ali je bolja nego drugde", kazao je Vučić. On smatra da po svim trenutnim ekonomskim pokazateljima najbolju perspektivu od zemalja u regionu ima Srbija, pa Mađarska.

izvor: FoNet, 021.rs, agencije, foto: NSinfo


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...