Novosađani zakupili svih 800 kabina na najpopularnijem kupalištu u gradu


Kao i svake, tako su i ove godine, sve postojeće kabine još u februaru zakupljene

Na novosadskoj gradskoj plaži "Štrand" ove sezone, za razliku od prethodnih godina, nisu iznajmljeni svi poslovni prostori, ali zato su Novosađani zakupili svih 800 kabina na najpopularnijem kupalištu u gradu.

U JKP "Gradsko zelenilo", koje upravlja gradskom plažom, kažu da većina zakupaca lokala na kupalištu ima višegodišnji ugovor o iznajmljivanju.

"Većina poslovnih prostora ima višegodišnji ugovor o zakupu, a ove godine ostala su četiri manja objekta koji nisu izdati, ali i jedan najveći, na centralnom platou, koji, inače, svake godine izdamo među prvima, što se ovoga puta nije dogodilo", kaže za Tanjug Jelena Budimčić iz Gradskog zelenila.

Navodi da su ove godine izdali u zakup oko 70 odsto objekata na plaži. Sa kabinama je situacija drugačija, odnosno, kaže, ista kao i prethodnih godina i one su sve izdate.

"Kabine izdajemo na pet godina uz obavezu da se svake godine, do kraja februara, plaća godišnja zakupnina i na taj način se obnavlja ugovor o zakupu. Kao i svake, tako su i ove godine, sve postojeće kabine još u februaru zakupljene, a ima ih oko 800", rekla je Budimčić.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: TONS


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...