Novosađani otkrivaju lepote Dunava veslajući kajakom (VIDEO)


Ture se održavaju svakog vikenda

Sve više Novosađana odlučuje se da otkrije lepote Dunava veslajući kajakom.

Jedinstvene ture pristupačne su gotovo svima, a prethodno kajakaško iskustvo nije potrebno.

"Prvi put je da sam bila deo nečega ovako malo ludog po meni, iskreno prelepo sam se osećala, priroda je predivna. Kada smo krenuli bilo je dosta labudova sa strane i onako labudovi svuda lete, tako da je to lepo i kad smo skrenuli u Rakovački kanal to je baš lepo zato što je malo uže i onako cela priroda sa strane je baš onako doživljaj", kaže Marija Paola Mitrović Riveros.

Kako ističe Kolja Rapaić, koji u saradnji sa prodavnicom "Pedaleros" jedini u Novom Sadu pravi takve ture, to je upravo njihov cilj, da približe čoveka prirodi.

"Ljudi su se uželeli prirode i prosto mnogi od njih nisu ni znali da je ovako nešto moguće, pošto je glavni problem našeg modernog čoveka ovde je što oni i bi nešto ali ne znaju šta bi, ne znaju šta postoji, ne znaju da mogu u kajak, ne znaju da mogu sami da se prošetaju fruškom gorom, e tu onda uskačemo, gde je poenta da približimo kajak i vodene sportove čoveku koji nikad nije zaveslao. Tako da su ovo čamci iz kojih ustvari za koje nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo tako da svi mogu i svima bude lepo. Ne idemo brzo, prolazimo kroz te najlepše rukavce i ja ih vodim sve vreme na svojoj sab dasci", kaže Kolja Rapaić.

Ture traju 3-4 sata i svaki put su drugačije. Vesla i kajak dostupni su svima, bez obzira na godine i prethodno iskustvo.

"Imamo i te čamce dvosede koji su za dve osobe tako da sam često vodio i čitave porodice, mama sa sinom, tata sa sinom, i to skroz pije vodu. Što se tiče starosne gornje granice ne postoji. Prošle nedelje su 3 žene bile, sve su imale oko 60-ak godina i bez problema su podnele", kaže Rapaić

Ture se održavaju svakog vikenda, a dodatne informacije možete da dobijete preko instagram stranice kayak_fitness_ns .

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Josh Hild, Pexels