Novi semafor kod Jodne banje u redovnom režimu rada


Novopostavlјeni semafor na raskrsnici ulica Futoške i Nikole Tesle

Gradska uprava za građevinsko zemlјište i investicije obaveštava javnost da će u ponedelјak, 10.08. novopostavlјeni semafor na raskrsnici ulica Futoške i Nikole Tesle u 10 časova biti pušten u redovan rad, nakon što je bio na žutom treptaču, što je uobičajena procedura da bi se korisnici navikli na novopostavlјenu svetlosnu signalizaciju.

Osnovna potreba za postavlјanjem semafora na ovoj raskrsnici je omogućavanje bezbednog prelaska pešaka i biciklista preko saobraćajnice sa tri saobraćajne trake po smeru, kao i lakšeg uklјučivanja vozila iz Ulice Nikole Tesle u Futošku ulicu. Kako bi se omogućio bolјi protok saobraćaja, rad semafora biće usklađen sa drugim semaforima u Futoškoj ulici.

Pored postavlјanja saobraćajne signalizacije, na predmetnoj raskrsnici izvršeni su i građevinski radovi. Na pešačkim prelazima su uspravni ivičnjaci zamenjeni upuštenim, a na biciklističkim stazama ivičnjaci su ukinuti u potpunosti.

Apelujemo na vozače da povećaju opreznost i da dodatno obrate pažnju na novopostavlјenu saobraćajnu signalizaciju u veoma frekventnoj Futoškoj ulici u Novom Sadu.


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...