Novi Sad prodaje parcele u Radnoj zoni Sever I


Predviđena gradnja prizemnih ili jednospratnih objekata

Novosadska uprava prodaje pet građevinskih parcela u Radnoj zoni Sever I.

Parcele se nalaze jedna pored druge u Ulici profesora Grčića, nedaleko od ugla sa Ulicom Mileve Simić i svaka ima nešto više od 4.000 kvadratnih metara.

Kako se navodi u dokumentaciji o prodaji, u koju je 021.rs imao uvid, u ponudi su tri parcele od 4.073 kvadratna metra, svaka po početnoj ceni od 19.159.392 dinara, zatim zemljište koje ima jedan kvadrat više i košta 19.164.096 dinara, dok poslednji peti plac od 4.076 kvadrata košta 19.173.504 dinara.

Prema urbanističkim planovima ovde je predviđena gradnja prizemnih ili jednospratnih objekata. Dozvoljeno je da budući objekat ima osnovu od 50 odsto površine parcele i maksimalna površina svih etaža može da bude nešto više od 6.100 kvadrata.

Ovde je predviđena gradnja sadržaja namenjenih za poslovanje u radnim zonama, odnosno delatnosti iz oblasti sekundarnog i tercijalnog sektora. Gradske parcele koje se prodaju imaju izgrađenu vodovodnu, kanalizacionu i elektro mrežu, kao i asfaltni kolovoz.

Zainteresovani za kupovinu treba pre licitacije da uplate garantni iznos od 20 odsto od početne cene (oko 3,8 miliona dinara), a prodaja je zakazana 17. septembar u prostorijama Uprave za građevinsko zemljište i investicije, sa početkom u 10 časova i na svaki sat će se prodavati po jedna parcela.

izvor: 021.rs, foto: ilustracija