Nikad završena - već 30 godina: Radnici ponovo na gradilištu zgrade Poštanske štedionice


Ponovo se mogu videti radnici na gradilištu zgrade Poštanske štedionice na Pozorišnom trgu.

Gradonačelnik Miloš Vučević juče je, odgovarajući na novinarsko pitanje, izrazio nadu da će zgrada konačno biti završena, ali da Grad nema mehanizme da natera vlasnike da to i učine.

– Zgrada Poštanske štedionice je devedesetih zamišljena kao zgrada s najvećim brojem telefonskih govornica – naveo je Vučević. – Nikad nije završena, evo, gotovo 30 godina.

Tu su vrlo komplikovani imovinskopravni odnosi, gde vlasnik nije samo Pošta nego ima i privatnih partnera iz Italije, nebrojenih prenosa vlasništva i suvlasničkih udela.

On je dodao da je Grad u jednom trentku uspeo da natera vlasnike da urade fasadu i upristoje taj objekat, „koji je vrlo vidljiv i u neku ruku ogledalo centra grada”.

– Nadam se da će oni to završiti, a mislim da, osim imovinskopravnih odnosa, imaju veliki problem šta da rade s tom zgradom. To je zgrada koja nema ni parking, koja je pre dvadesetak godina imala neke prednosti, a sada nedostatke. Mi ne možemo da ih nateramo da je završe, osim, tako da kažem, političkim pritiskom – zaključio je Vučević.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...