Nekoliko scenarija za nastavu na fakultetima


Oktobar je daleko, a odluka koji scenario će se primenjivati u nastavi biće doneta sredinom septembra

Rektorka Univerziteta u Beogradu prof. Ivanka Popović kaže da će sredinom septembra biti odlučeno kako će izgledati nastava za studente od 1. oktobra, u novoj školskoj godini.

Univerzitet je predvideo nekoliko scenarija: normalan rad i nastavu na fakultetima, rad na daljinu i kombinovano - rad na daljinu i na fakultetima.

"Pretpostavljam da će zbog okolnosti, naročito u zimskom semestru, prevladati kombinovani model. Za praktični deo nastave studenti će dolaze na fakultet, a za teorijski deo nastava će se odvijati onlajn", rekla je Popović Tanjugu.

Kako kaže, oktobar je daleko, a odluka koji scenario će se primenjivati u nastavi biće doneta sredinom septembra.

Na nekoliko fakulteta, kako je navela, biće realizovani pilot programi onlajn provere znanja - onlajn ispiti. Još se ne zna na kojim fakultetima će studenti imati priliku da polažu ispite od kuće.

"Za mnoge predmete, na mnogim fakultetima je organizacija onlajn polaganja ispita moguća. Međutim, imate masovne ispite gde je to teško ostvariti. Sa druge strane, ne sme se ugroziti kvalitet obrazovanja, kvalitet diplome koja se stiče", rekla je rektorka.

izvor: Tanjug, agencije, foto: Gustavo Fring, Pexels