GSP u Novom Sadu kupuje elektronski sistem naplate za autobuse


Kupuje se softver i druga oprema potrebna za opremanje 155 autobusa gradskog prevoznika

Gradsko saobraćajno preduzeće raspisalo je tender za nabavku dodatne opreme neophodne da se u sve autobuse uvede novi elektronski sistem naplate, koji je počeo da se koristi u junu, saznaje 021.rs.

U ovoj javnoj nabavci, čija je vrednost procenjena na 65 miliona dinara, kupuje se softver i druga oprema potrebna za opremanje 155 autobusa gradskog prevoznika.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, u koju je 021.rs imao uvid, kupuje se 155 vozačkih konzola - uređaja za prodaju karata i isto toliko softvera za taj aparat. Nabavlja se i 310 validatora karata i ista količina softvera, kao i po 155 GPS uređaja i Wi-Fi rutera.

Takođe, tenderom je predviđeno i održavanje sistema u godišnjoj vrednosti koja ne može da bude veća od 15 odsto cene kompletnog sistema elektronske naplate, što bi bilo nešto više od devet miliona dinara.

Ova količina opreme je dovoljna za preostali broj autobusa u voznom parku GSP-a, jer gradski prevoznika trenutno ima 256 buseva, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, foto: Alex Fu, Pexels


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...