Četvrti most u Novom Sadu: Novi sastanak sa predstavnicima kineske kompanije u Gradskoj kući


Intenzivno se radi na stvaranju svih neophodnih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević još jednom se sastao u Gradskoj kući sa predstavnicima kineske kompanije „Shandong hi speed“ sa kojima je nastavio razgovor o potencijalnoj saradnji na realizaciji projekta koji je proglašen za projekat od nacionalnog značaja, odnosno, projekta izgradnje četvrtog mosta u Novom Sadu sa obilaznicom.

Kako je gradonačelnik naglasio, reč je o velikom infrastrukturnom poduhvatu čiji značaj prevazilazi okvire Novog Sada, te je veoma bitno da koordinacija svih aktera bude sa najvišim nivoom vlasti, kako bi se na taj način iznašla i najbolјa rešenja.

Radna grupa u okviru koje su imenovani predstavnici Vlade Republike Srbije, APV, Grada, Fakulteta tehničkih nauka, ali i projektanskih kompanija koje se bave saobraćajem i urbanizmom, angažovana je na upravlјanju svim procesima i aktivnostima u vezi sa igradnjom četvrtog mosta, a Generalni projekat, koji je u završnoj fazi i čija se izrada očekuje do kraja septembra, definisaće vremenski okvir i druge tehničke odrednice za okončanje tog posla, nakon čega je moguće očekivati i  zvanične ponude zainteresovanih kompanija.

- Intenzivno se radi na stvaranju svih neophodnih uslova da izgradnja novog mosta u Novom Sadu bude završena u optimalnom periodu.

Grad je maksimalno angažovan oko te teme, a s obzirom na složenost investicije i na njen značaj, potreban je najozbilјniji pristup i precizno isplanirani i najsitniji koraci. Mi imamo formiranu Radnu grupu sačinjenu od predstavnika lokalne samouprave, pokrajinskih i republičkih organa, te u narednom periodu očekujemo ponude kompanija, a one sa najbolјim ponuđenim uslovima će steći mogućnost da grade novi most. S obzirom na veliko prijatelјstvo naše dve zemlјe, ovaj projekat bi mogao biti još jedna u nizu potvrda dobronamernih relacija između Srbije i Kine i mi svakako imamo poverenje u naše kineske partnere u skladu sa dosadašnjim iskustvom – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Predstavnici kineske kompanije izrazili su spremnost da ispoštuju zajedničke dogovore i posvete punu pažnju projektu, te da u saradnji sa gradskom upravom i Vladom Republike Srbije ova investicija bude ralizovana na najbolјi mogući način ukoliko predlog njihovog projekta bude prihvaćen od strane Republike Srbije.

foto: foto: ilustracija, Free-Photos, Pixabay


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...