Bazeni u Novom Sadu zatvoreni do kraja sezone - Mere ostaju na snazi


Prvi čovek Novog Sada je dodao da će za sve građane osim za sportiste, zabrana rada bazena važiti do kraja kupališne sezone

Kako navodi gradonačelnik, juče je registrovano 20 novozaraženih, što je najmanji broj obolelih u jednom danu u poslednjih mesec dana.

"Ovo nije razlog da se opustimo, nastavićemo sa merama koje smo definisali, one daju rezultate.

Imamo talas smirenja situacije u gradu i relaksacije zdravstvenog sistema koji je bio opterećen. Moj predlog će biti da se mere produže", poručuje Vučević.

Prvi čovek Novog Sada je dodao da će za sve građane osim za sportiste, zabrana rada bazena važiti do kraja kupališne sezone. Po njegovim rečima, nema uslova da popuste mere.

"Nije to nikakvo sprovođenje strogoće, već nužnost da bismo izdržali sve ovo, da bismo sačuvali zdravlje građana i da bismo sačuvali zdravstveni sistem grada, imajući u vidu i da nam jesen predstoji", navodi on.

Vučević dodaje kako je grad izašao iz najgoreg talasa sa kojim je bio suočen.

"Dobar trend je da svakog dana imamo više otpuštenih iz bolnica nego onih koji su primljeni. Nadamo se da ćemo se polako oporaviti i da ćemo naučiti da živimo s kovidom dok ne stigne lek, odnosno vakcina", zaključuje Vučević.

izvor: 021.rs, agencije, foto: facebook.com/SPC.Vojvodina


⠀⠀

Od Kameničke ade do Štranda - Novi Sad dobija izlazak na reku: Brodogradilište i Mornarica novi delovi grada, zgrade, šetališta...