5 bivših Vošinih fudbalera u reprezentaciji - Tadić, Rockov, Aleksić...


Voša se dobro kotira po broju fudbalera

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković objavio je spisak igrača na koje računa u predstojećim utakmicama Lige nacija, protiv Rusije i Turske, a među njima se nalaze i bivši fudbaleri Vojvodine.

Na spisku od 27 fudbalera ne nalazi se nijedan igrač iz domaćeg šampionata, pa tako među njima nema ni onih koji trenutno nose dres Vojvodine.

Ipak, tu su petorica igrača koji su nekada nosili crveno-beli dres, pa se Voša dobro kotira po broju fudbalera koje je iznedrila u reprezentaciju.

Gotovo svi pozvani fudbaleri igraju u veznom redu.

Dvadesetdevetogodišnji Danijel Aleksić trenutno nastupa za turski Bašakšehir, a za prvi tim Vojvodine je nastupao od 2007. do 2010. godine, kada je prešao u Đenovu. Aleksić je upisao jedan nastup za reprezentaciju do sada.

Tumbaković računa i na Mijata Gaćinovića, koji je ovog leta potpisao za Hofenhajm. Gaćinovića novosadska publika i kao deo tima koji je u Novi Sad doneo prvi trofej Kupa Srbije, ali i kao člana "orlića" koji su osvojili Svetsko i Evropsko prvenstvo. Gaćinović je nastupio 18 puta za reprezentaciju Srbije i postigao je dva gola.

Sergej Milinković Savić je još jedan član generacije koja je 2014. godine osvojila prvi Kup za Vojvodinu. Kao i Gaćinović, i on je osvojio sa "orlićima" Svetsko i Evropsko prvenstvo. Sadašnji igrač Lacija u Voši je igrao do 2014. godine. Za reprezentaciju Srbije upisao je 15 nastupa, bez postignutog gola.

Kapitena Ajaksa Dušana Tadića navijači Vojvodine odlično pamte i to po dobrom. Ponikao je u Voši, odakle je 2010. prešao u Groningen. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 67 utakmica i postigao 15 gola. Od igrača koji su sada pozvani u reprezentaciju, više golova je postigao samo Aleksandar Mitrović.

Ljubiša Tumbaković je ponovo ukazao poverenje bivšem kapitenu Vojvodine Emilu Rockovu. Rockov je osvojio sa Vošom drugi trofej Kupa Srbije u istoriji kluba, nakon čega je prešao u mađarski Fehervar. Za Srbiju je debitovao u oktobru prošle godine, na utakmici protiv Paragvaja.

izvor: 021.rs, agencije, foto: fss.rs