"Vojvodinu bukvalno nosim istetoviranu po ožiljcima na sebi"


Golman Emil Rockov (25) napustio je ekipu Vojvodine, pošto je potpisao četvorogodišnji ugovor sa ekipom Fehervara, dojučerašnjim Videotonom

Rockov je od 2006. godine bio član Vojvodine, u kojoj je prošao sve selekcije kluba i išao putem od pozajmica u Proleteru i Slogi iz Temerina, pa sve do dresa reprezentacije Srbije, pošto je prošle godine branio na prijateljskom meču protiv Paragvaja u Kruševcu.

Dve sezone je proglašavan za najboljeg igrača Vojvodine (2018, 2019), za koju je ukupno branio na 127 zvaničnih utakmica. Poslednji put, to se dogodilo u finalu Kupa Srbije, kada je u borbi za trofej pobeđen Partizan nakon penala, a Rockov bio jedan od najboljih igrača na tom meču.

– U Vojvodini sam proveo 14 godina i slobodno mogu reći da je ona postala i kasnije odredila moj život, toliko da je bukvalno nosim istetoviranu po ožiljcima na sebi. Sigurno je da u meni izaziva ogromne emocije i da će mi mnogo nedostajati, baš kao i navijači, koji su prema meni bili zaista divni. S druge strane, mislim da je sada bilo pravo vreme za jedan novi korak u karijeri. Posle trofeja koji smo osvojili prošle sezone, sada odlazim mnogo smirenije nego što bi to bilo da sam otišao u nekom prethodnom periodu. Naravno, Vojvodina će uvek ostati u mom srcu, a znam i da ću uvek imati gde da se vratim – rekao je Rockov.

izvor: fkvojvodina.rs, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi