Vlast u Novom Sadu formira se u avgustu - odluka o koalicionim partnerima SNS još nije doneta


SNS u Novom Sadu još nije donela odluku o potencijalnim koalicionim partnerima u gradskoj vlasti za naredne četiri godine

Šef novosadskih naprednjaka Miloš Vučević kaže da će se u formiranje gradske vlasti ići u avgustu, a da bi, najverovatnije, između 7. i 20. avgusta trebalo da bude konstituisan lokalni parlament. Moguće je da će istovremeno biti formirana i izvršna vlast u gradu, prenosi 021.rs.

Aktuelni gradonačelnik ne otkriva koja još politička opcija u gradu bi mogla da im bude partner u vlasti.

Naprednjacima su na raspolaganju SPS-JS sa 10 mandata, LSV, odnosno Vojvođanski front, koji je osvojio tri mandata, Metla, SPAS i SRS sa po tri mandata, SVM sa dva, te Istina i Ruska stranka sa po jednim mandatom.

"Razgovaraćemo o potencijalnim koalicijama u Novom Sadu. Politička volja je više nego jasna, čak i sam SNS ima većinu. Ne govorim o listi 'Aleksandar Vučić - Za našu decu', već sam SNS ima većinu u gradskom parlamentu. Nikad nismo bežali od toga da radimo sa drugim dobronamernim partnerima. Razgovaraćemo sa svima i ko god bude dobronameran, voljan da se uključi, da se bori za grad, mislim da će biti s nama partner. Međutim, odluka o koalicionim partnerima još nije doneta", poručio je Vučević, prenosi 021.rs.

izvor: 021.rs, agencije, foto: NSinfo

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi