Vikendice uz reke i jezera uglavnom popunjene - skočilo interesovanje i za kupovinu


Beleži se prava pomama za vikendicama

Pandemija koronavirusa uticala je na gotovo sve sfere našeg života, od zdravstvenih do ekonomskih.

Jedan od zanimljivijih segmenata je svakako tržište nekretnina, gde se beleži prava pomama za vikendicama.

Ukoliko se tek odlučujete gde ćete provesti slobodane dane, budite spremni na mnogo telefonskih poziva, jer slobodnih termina gotovo da nema. Vikendice uz reke i jezera uglavnom su popunjene, a slična situacijama je i sa kućama u prirodi.

Aleksandar Korać vlasnik je jedne na obroncima Fruške gore i kako kaže, za tri godine koliko se bavi izdavanjem, nikada nije bilo veće interesovanje.

"Telefon mi zvoni baš često, tremina u julu i avgustu nema više, u septembru ima. Ove godine interesovanje je ogromno, počelo je još prošle godine, devojke za devojačke večeri zakazuju godinu dana unapred, ali zbog ove situacije trenutne ima dosta porodica dolaze ovde na produžene vikende i ostaju od 3 do 10 dana", kaže Aleksandar Korać.

Uporedo sa izdavanjem, skočilo je interesovanje i za kupovinu vikendica. Tri meseca koliko smo bili u karantinu, naveli su mnoge da shvate koliko je dobro i kvalitetno imati kuću, plac ili dvorište, pa je to razlog zbog kog su se mnogi odlučili da sebi to i priušte, kaže menadžer prodaje nekretnina, Dragan Mitrović.

"Bukvalno sve za ta tri meseca što se i radilo radilo se što se tiče prodaje vikenidca, placeva i tako nekog imanja van grada, tako da su samim tim, na početku možda i ne, ali kasnije već su cene malo i porasle jer je tražnja zaista velika. Sremska strana je skuplja, Kamenica, Popovica, što se dalje ide Ledinci, Bocke su malo jeftinije", kaže Dragan Mitrović, za RTV.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: Vlad Bagacian, Pexels

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti