Uskoro niče druga zgrada - Nastavak radova u Ulici Momčila Tapavice


Za očekivati je da uskoro počnu pripremni radovi

Izgradnja pete lamele stambenog kompleksa u Ulici Momčila Tapavice bb na Novom naselju, odnosno prva faza, koštaće gotovo 68 miliona dinara bez PDV-a, a posao je poveren firmi “Intec”, koja je na tenderu Stambene agencije učestvovala s podizvođačem “SKV inženjering”.

Budući da je ugovor nedavno zaključen, za očekivati je da uskoro počnu pripremni radovi. Za taj drugi u nizu objekata stambenog kompleksa namenjeno je ukupno 160 miliona dinara, a interesantan je podatak da je “Intec” učestvovao i u gradnji šeste lamele, odnosno prvog objekta, prenosi Dnevnik.

Reč je, inače, o stanovima solidarnosti za socijalno ugrožene građane, a s obzirom na to da je planiran kompleks zgrada sa šest lamela, predviđena je gradnja u nekoliko faza. Na početak izgradnje čekalo se nekoliko godina, pošto je pre dobijanja građevinske dozvole trebalo izmeniti urbanističke planove.

Prva u nizu zgrada, čija je gradnja počela lane, po projektu bi trebalo da ima oko 2.000 kvadrata bruto površine i predviđeno je da bude deo kompleksa s ukupno 173 stana i više od 12.000 kvadrata. Plan gradske vlasti je da svake godine bude izgrađena po jedna lamela, ali će to ipak zavisiti od buyeta. Arhitektonsko-građevinski, hidrotehnički, mašinski i elektroenergetski radovi u prvoj zgradi kompleksa su završeni, i taj deo posla poveren je beogradskoj firmi „M-enterijer gradnja”. Drugom fazom obuhvaćeni su instalaterski radovi, poput sprovođenje signalnih i telekomunikacionim instalacija, instalacija toplotnih pumpi s razvođenjem cevi, te deo elektroenergetskih instalacija i ugradnja radijatora. Taj deo radova poveren je firmi „Intec“ iz Novog Sada, a za izgradnju šeste lamele do sada je izdvojeno 116,5 miliona dinara.

Iz Stambene agencije svojevremeno su za „Dnevnik“ objasnili da će konkurs za dodelu stanova biti raspisan nakon što objekat kompletno bude završen te za njega dobijena upotrebna dozvola.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: novisad.rs

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi