Raste interesovanje za hibridne i električne automobile u Srbiji - u ponudi i Tesla


Samo tokom ove godine taj broj uvećan za više od 50 odsto

Broj hibridnih i električnih automobila na putevima u Srbiji, kao i interesovanje za njih, polako rastu.

Prema podacima koje je sajt Polovni automobili dobio od Ministarstva unutrašnjih poslova, u Srbiji su ukupno registrovana 102 putnička vozila na električni pogon, a tu je i 1.416 registrovanih hibridnih putničkih vozila.

Da je među našim vozačima sve veće interesovanje za automobile na ove dve vrste pogona, a pogotovo za hibridne automobile, govori nam i podatak da je samo tokom ove godine taj broj uvećan za više od 50 odsto.

Od ukupnog broja registrovanih hibridnih automobila, čak 564 je prvi put registrovano u prvih šest meseci 2020, odnosno kupljeni su u tom periodu.

Kad je reč o električnim automobilima, prvi put je registrovano 16 vozila na ovaj pogon.

Dok je pre samo godinu dana bilo gotovo nezamislivo, u poslednje vreme često se među oglasima na polovniautomobili.com nađe, danas slobodno se može reći, automobilska marka oko koje se diže najveća prašina u medijima - Tesla.

U zavisnosti od modela, generacije i godine proizvodnje, cena Tesle na našem tržištu kreće se od 45.000 evra do više od 100.000 evra.

Novog Teslu još uvek ne možete da kupite u Srbiji, ali, ako se nastavi ovakav trend, verovatno nije daleko dan kada će i to biti moguće.

izvor: b92.net, agencije, foto: Blomst, Pixabay