Radovi na Podbari, Grbavici, Detelinari i Bulevaru cara Lazara - izmenjen režim saobraćaja


Izmenjen je režim saobraćaja za autobuske linije 9, 9A, 12, 18A i 18B

Polovinom maja, "Novosadska toplana" započela je veliku letnju sezonu radova, koja obuhvata rekonstrukciju u delovima Podbare, Grbavice, Detelinare i Bulevara cara Lazara. Prema tome, izmenjen je i režim saobraćaja u pojedinim delovima grada.

Zbog druge faza radova na višedecenijski starom vrelovodu u delu Bulevara Cara Lazara, do 6. jula, izmenjen je režim saobraćaja za autobuske linije 9, 9A, 12, 18A i18B, a do tog datuma bulevar je slep iz oba smera. Takođe, zbog radova je do 1. avgusta zatvoren i deo Ulice Sonje Marinković, kao i još nekoliko lokacija u gradu.

"Što se tiče Podbare, planirano je da svi radovi budu tamo završeni do 29. jula - 1. avgusta, da podsetim radimo u delu ulice Marka Miljanova, kao i u bloku Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona. Što se tiče Grbavice, tu smo takođe na dve lokacije, na snazi je privremena izmena režima saobraćaja u bloku Gogoljeve i Miše Dimitrijevića do 17. jula, kao i u bloku Vere Pavlović i Vojvođanske ulice do 10. avgusta. Na Staroj Detelinari smo takođe na dve lokacije, planirano je da svi radovi na Staroj Detelinari budu završeni do 23. avgusta", kaže Ivana Stanimirović portparolka JKP "Novosadska toplana", prenosi RTV.

Kao deo pripreme za narednu grejnu sezonu, ovo je pravo vreme za proveru ispravnosti i funkcionalnosti kućnih instalacija.

"Ukoliko ima nekih kvarova, ili prosto planiraju bilo kakve radove u objektima, odnosno u svojim domovima, da na vreme to prijave, odjave i ono što je takođe važno da odjave te radove kada budu završeni, da ne bismo imali situaciju od prošle, odnosno pretprošle godine, kada je veliki broj naših korisnika na početku grejne sezone ostao bez grejanja zato što nam neki korisnici nisu odjavili radove na kućnim instalacijama, pa samim tim nismo mogli ni pripremne radnje da izvršimo na tim mestima", dodaje Stanimirović.

Radovi koji će trajati u narednom periodu direktno će uticati na kvalitet grejne sezone, odnosno na to da ne bude curenja na vrelovodu ili prekida u isporuci toplotne energije, navode u "Toplani".

izvor: rtv.rs, agencije, foto: NSinfo

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi