Radovi na budućoj brzoj pruzi - polako se približavaju Novom Sadu, priprema se teren


Dok se na deonici između Stare Pazove i Petrovaradina uveliko gradi bezmalo pune tri godine, na novosadskoj strani su za sada u toku pripremni radovi

Kako Dnevnik saznaje u Infrastrukturi železnice Srbije, tamo se čisti teren, seče drveće i izmeštaju instalacije za izgradnju nasipa dvokolosečne pruge, ali i izgradnju objekata – nadvožnjaka u Venizelosovoj i Temerinskoj ulici, te pothodnika u ulicama Radoja Domanovića i Đorđa Zličića.

– U jeku je gradnja nasipa na deonici od Inđije do Novog Sada, te zvučne barijere od Inđije do Petrovaradina – kaže portparol „Infrastruktura železnice Srbije” Nenad Stanisavljević.

– Radovi se izvode i na dva vijadukta između Beške i Čortanovaca, prave se propusti, mostovi...

U toku je i regulacija potoka Selište, kao i demontaža koloseka i šinskih polja na deonici Inđija–Beška–Čorta­nov­ci.

Na području Sremskih Karlovaca gradi se trasa nove dvokolosečne pruge, dok su objekti koji će biti u funkciji železničkog saobraćaja, poput propusta, mosta preko Stra­žilovačkog potoka, pešačko-biciklističkog pothodnika i pešačkog pothodnika u stani­č­nom području završeni, i preostaje samo da se arhi­tektonski oblikuju.

U pešačko-biciklističkom pothodniku osta­lo je i da se ugradi oprema – lift i rampa za pristup ljudima s ograničenom pokret­ljivošću. U planu je da rekonstrukcija železničke stanice u Sremskim Karlovcima počne u prvoj polovini 2021. godine, prenosi Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: ilustracija, facebook.com/inf.zel.srb

Brza pruga od Stare Pazove do Novog Sada: U toku radovi na 43 objekta, angažovano više od 70 kompanija