Posle više od 10 godina, letnja scena ponovo u Novom Sadu - Projekti novosadskih i beogradskih pozorišta


Svi preduslovi za rekonstrukciju nekada omiljenog mesta Novosađana su ispunjeni

Novosađani će posle više od 10 godina opet moći da uživaju u čarima letnje scene Kulturnog centra Novog Sada. Početkom avgusta, ljubitelji filmske i pozorišne umetnosti, imaće prilike da uživaju u projektima nastalim u saradnji novosadskih i beogradskih pozorišta.

Svi preduslovi za rekonstrukciju nekada omiljenog mesta Novosađana su ispunjeni, te će njegova obnova biti realizovana za nešto manje od mesec dana. Kako u Gradskoj upravi za kulturu kažu, najveći problem u vezi sa uređenjem Letnje scene predstavljali su imovinsko-pravni odnosi.

“Imajući u vidu da smo dobili od nadležne uprave za imovinu, gradske uprave za imovinsko-pravne poslove informaciju da je imovina rešena i da ne postoji nijedna prepreka da Kulturni centar u narednom periodu dobije na korišćenje prostor Letnjeg bioskopa…Krenuli smo već u pripremu rekontrukcije, adaptacije prostora nameni", kaže Dalibor Rožić, član Gradskog veća zadužen za kulturu.

Uređenje aule započeto je akcijom “Gradskog zelenila” koje je u rekordnom roku otklonilo divlje rastinje, a u Kulturnom centru naglašavaju da su ponosni na ponovni rad scene, koja je nedostajala Novom Sadu, i na kojoj će se tokom leta preseliti predstave iz novosadskih i beogradskih pozorišta.

Bojan Panaotović, direktor Kulturnog centra Novi Sad ističe:

“I Novosadsko pozorište i “Sterijino pozorje” i Pozorište mladih i Srpsko narodno pozorište i da nekog ne izostavim, svi ti direktori i Novosadsko pozorište na čelu sa gospodinom Vencelom, svi su izuzetno voljni i raspoloženi i radi da igraju svoje predstave na Letnjoj sceni.”

Realizacija tog projekta rezultat je formiranja dobro umreženih kulturnih stanica u Novom Sadu, pri čemu se postiže vrednost, koja prevazilazi okvire kulture, ističu u Gradskoj upravi za kulturu. Takođe, navode da će u septembru u okviru “Kaledioskopa” biti uređen i jedan deo Kineske čestvrti.

izvor: rtv.rs, agencije, foto: KCNS

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi