Liman 5 kao opštegradski centar, pored novog mosta - Grad prodaje plac za gradnju


Licitacija je u Upravi za građevinsko zemljište i investicije 22. jula

Novi Sad je ponudio na prodaju parcelu na kraju Limana IV, odnosno na početku Telepa, gde može da se sagradi poslovni objekat od 13.316 kvadrata.

Početna cena parcele od 6.341 kvadrata je 408.182.852 dinara, a licitacija je u Upravi za građevinsko zemljište i investicije.

Novi Sad dobija novi Lidl - na Limanu 5


Na ovoj lokaciji, kako se navodi u oglasu, može da se izgradi "opštegradski centar", a prostor u njemu može biti namenjen za trgovinu, ugostiteljstvo, druge usluge, kancelarije, sport, rekreaciju, obrazovanje i slično.

Objekat može da ima suteren, prizemlje i dva sprata, a svaka etaža može da ima po 4.439 kvadrata.

Taj deo uz Ulicu Ive Andrića, prema Mornarici, decenijama unazad je livada i dugo je bio deo plana nikad izgrađenog Limana V, uglavnom predviđen za zelenu površinu. Međutim, pre dve godine urbanistički plan je promenjen i skoro ceo taj prostor, koji se naziva i Depresija, postao je lokacija za izgradnju, prenosi 021.rs.

Podsećamo da je reč o spornom Planu generalne regulacije Limana koji je posebno bio na udaru kritika javnosti zbog ideje da se gradi niz garaža u ovom delu grada. Građani su protestovali i potpisivali peticije, da bi na kraju plan bio usvojen na Skupštini grada uz samo nekoliko delimično usvojenih prigovora.

izvor: 021.rs, agencije, foto: ilustracija

Novi Sad dobija novi Lidl - na Limanu 5

Cilj da Novi Sad živi sa Dunavom: Pored izgradnje mosta - menja se i urbanistički izgled priobalja

Kako će izgledati novi most u Novom Sadu? Predstavljena idejna rešenja - izgradnja ranije nego što je predviđeno (FOTO, VIDEO)

Ministar građevinarstva: Imaćemo praktično jedan grad, Beograd i Novi Sad će se spojiti