Lalatović želi Marka Jovanovića za sportskog direktora Voše


Važno je da to bude neko ko voli Vojvodinu, ko je bio deo nje, ali i koji bi bio potpuno posvećen poslu

Fudbaleri Vojvodine, skriveni od očiju javnosti, redovno treniraju u miru i tišini svog Fudbalskog centra „Vujadin Boškov“ u Veterniku, pripremajući se za sezonu koja treba da usledi. Posle ciklusa u kojem su vežbali dva puta na dan, sada su prešli na treninge jedanput dnevno, ali, kako ističe šef stručnog štaba crveno-belih Nenad Lalatović, reč je o veoma intentzivnom i zahtevnom radu. Jedino što nedostaje igračima novosadske „Stare dame“ jesu kontrolne utakmice, koje, zbog situacije s koronavirusom, ne mogu da igraju, prenosi Dnevnik.

- Haos koji je prozrokovala situacija s ovom zarazom, onemogućuje nas da proverimo koliko smo toga odradili i na čega treba da se fokusiramo tokom budućih treninga – rekao je Nenad Lalatović, šef stručnog štaba starijeg novosadskog superligaša. – Nastavljamo da ispunjavamo plan rada koji smo pred sebe postavili i ostaje nam da vidimo šta će se dešavati u narednim danima. Ukoliko bude potrebno, otići ćemo van Novog Sada kako bismo odigrali potrebne utakmice, ako to uopšte bude moguće. U ovom trenutku ne znam ni to da li će prvenstvo početi 1. avgusta ili će biti pomereno, kao što to ne znaju ni ostali superligaši.

Ekipa koju predvodite radi na dovođenju novajlija, a Dnevnik je već obelodanio vest da bi Vojvodina želela u crveno-belim redovima da vidi svoje nekadašnje igrače Novicu Maksimovića i Vladimira Kovačevića?

- To je istina i nadam se da će njih dvojica da se vrate u naše redove, jer je reč o momcima koji su nam potrebni. U toku su pregovori, baš kao što razgovaramo još s jednim igračem kojeg bih voleo da vidim u našem dresu.

Da li je reč o napadaču?

- Ne! U ovom trenutku ne razmišljam o tome da dovedemo napadača, jer smo na toj poziciji odgovarajuće popunjeni. Pre bih voleo da u od novajlija vidim jednog igrača sredine terena ili krilo. Prelazni rok je ovog leta dugačak, a tek ukoliko uspemo da prodamo nekog od prvotimaca koji su sada u konkurenciji, mogli bismo da razmišljamo i o dovođenju  odgovarajućeg špic-igrača.

U kontinuitetu ističete da je klubu potrebno i to da angažuje sportskog direktora, koji bi se, u koordinaciji s vama, bavio upravo tim pitanjima?

- Zaista nam je od velike važnosti to da dobijemo čoveka na poziciji sportskog direktora, ali ne makar kakvog. Važno je da to bude neko ko voli Vojvodinu, ko je bio deo nje, ali i koji bi bio potpuno posvećen poslu kojim se bavi i s kojim bih lako mogao da se dogovorim o onom što je ekipi potrebno.

 Imate li nekog konkretno u vidu?

- Imam i to je Marko Jovanović, sadašnji sportski direktor Radničkog. Reč je o čoveku koji je dugo, punih pet godina, nosio dres Vojvodine, zna šta je ona i šta znači u srpskom fudbalu. Istinski je profesionalac i u to sam se najbolje uverio kada sam bio trener u Nišu i kada sam s Jovanovićem imao fenomenalnu saradnju.

On ima važeći ugovor s Radničkim?

- Verujem da to može da se reguliše i da on dođe u Novi Sad.

Kako je na vas lično, a onda i na igrače Voše, delovala ostavka predsednika kluba Vojislava Gajića?

- Nije nam bilo svejedno kada smo čuli za njegovu ostavku. Lično, s gospodinom Gajićem imao sam sjajnu saradnju i tokom mog prvog boravka u Novom Sadu, ali i u protekloj sezoni. Ne znam šta ga je to opredelilo da podnese ostavku, ali se nadam da će svoju odluku da povuče i da ćemo da nastavimo saradnju i u sezoni koja sledi. Na dobrom smo putu da klub visoko pozicioniramo u srpskom fudbalu, a imamo i lepu priliku da nešto veće napravimo i u Ligi Evrope. Nadam se da će on da pronađe rešenje za probleme koje ima i da će da ostane na čelu kluba. To kažem jer znam da je reč o čoveku kakvih nema puno u ovdašnjem fudbalu, posvećenoj ličnosti, koja zna kako se vodi ovakav klub i zato bih želeo da ostane na čelu FK Vojvodina. Igrači i moj stručni štab na čelu sa mnom smo tu i bilo bi zaista sjajno da nastavimo saradnju – istakao je Nenad Lalatović za Dnevnik.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: Fotografije fudbalskih utakmica Jelena Grlić

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi