Kapitalne subvencije Gradskog zelenila umanjene za 33,4 miliona


Vanredno stanje usled pandemije koronavirusa uticalo je na realizaciju planiranih investicija

Iako je Programom investicionih aktivnosti „Gradskog zelenila” prvobitno planirano da to komunalno preduzeće iz gradske kase dobije 465.308.216 dinara, taj iznos je smanjen na 431.908.216.

Kako je navedeno u odluci o izmenama, koja je usvojena na poslednjoj sednici Skupštine grada, vanredno stanje usled pandemije koronavirusa uticalo je na realizaciju planiranih investicija pa se odustalo od kupovine mehanizacije u vrednosti 33.400.000 dinara. Taj novac bio je predviđen za nabavku dva kamiona s kipom, lakog teretnog vozila, utovarivača i višenamenske mašine.

Za kapitalne subvencije „Zelenilo” će, umesto oko 65,6 miliona dinara, dobiti oko 32,2, što podrazumeva kupovinu kamiona sa šasijom (9,5 miliona) i utovarivača s dodatnom opremom (5,2 miliona), ali i nastavak uređivanja Dunavskog parka (17,52 miliona)

Kao što je i ranije predviđeno, Grad će „Zelenilu” za usluge iz delatnosti platiti 399,7 miliona dinara, a najveći deo tog novca, 243,2 miliona, namenjen je za održavanje javnih zelenih površina. Osim toga, održavanje zaštićenih prirodnih dobara, poput Dunavskog, Kameničkog i Futoškog parka, koštaće 36 miliona dinara, dok je za održavanje zelenila na Mišeluku i Petrovaradinskoj tvrđavi namenjeno 18 miliona. Za košenje korovskih površila biće izdvojeno 25,5 miliona dinara,  za održavanje Štranda 11, a zelenila u prigradskim naseljima 15 miliona, koliko je predviđeno i za održavanje zelenila u parkovima.

Za rad Zimske službe „Gradskog zelenila” predviđeno je deset miliona dinara, a najmanje novca, milion dinara, namenjeno je za prostore za istrčavanje pasa, dok je po dva miliona planirano za održavanje drveća u predškolskim ustanovama, zelenilo u Sremskoj Kamenici i Dečjem selu, interventno održavanje, kao i ono po nalogu naručioca ili nadzornog organa.

izvor: dnevnik.rs, agencije, foto: NSinfo

Fruškogorski koridor će imati 46 mostova i 10 nadvožnjaka - Najveći most na Dunavu u Petrovaradinu

Najveće gradilište u Novom Sadu: 2.000 stanova na Jugovićevu - po veličini odmah iza Beograda na vodi